Okulumuzda Yaşam
TEMEL YAŞAMSAL BECERİLER
Okulumuz, öğrencilerimizin toplumda söz sahibi olması için onlara önce temel yaşam becerileri kazandırmayı hedefler. Temel yaşam becerilerine hakim olan bireyin hayatı tanıma ve tüm ihtiyaçlarını kendi kendine giderebilme gücü artar. Yaşam becerileri geliştiğinde, çözüm üretme becerileri de gelişir. Bu sebeple okul öncesinden liseye kadar kişisel bakımdan, ev yönetimine; toplum kurallarından, becerileri keşfetmeye kadar birçok konu çeşitli dersler içerisinde sunulmaktadır.
BİLİMSEL BAKIŞ
Öğrencilerimizin merak duygularını harekete geçirerek, yaratıcılığa ve üretmeye özenmelerini sağlamak amaçlanır. Bir soruna çözüm bulmak, yeni bir davranış seçeneği oluşturmak, yeni ürünler tasarlayabilmek için bilimsel düşünmeyi öğrenmek gerekir. Nesneler, kavramlar ve olaylar arasında yeni ilişkiler kurabilmek, yeni fikir ve çözümler üretebilmek ancak bilmekle ve bilinenleri bilimsel yolla sentez yapmakla mümkündür.
ULUSLARARASI DONANIM
Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim ve öğretim ortamlarının uluslararası standartlarda olması ve öğrencilerimizin bu platformda söz sahibi olmaları hedeflenir. Liderlik özelliğini geliştirmek ve fark yaratabilmek sadece kendi ülkesini değil dünyayı ve farklılıkları tanımakla başlar.
MEB TEMELLİ DERSLER
Okulumuzda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi temel dersler, Milli Eğitim Müfredatı temel alınarak yapılandırılmıştır. Genişletilmiş olarak derin öğrenme uygulamalarıyla ve çeşitli kaynaklarla desteklenmektedir.
YAZILIM VE ROBOTİK
Yazılım ve robotik; makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır. Yazılım ve Robotik derslerinde verilen eğitim programları ile öğrencilerin analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek ve erken yaşta mühendisliğe karşı ilgi duymaları amaçlanmaktadır.
KÜLTÜR VE SANAT
Öğrencilerimizin sosyal çevreye duyarlı ve yaratıcılıklarını ön plana çıkaracak en önemli faktörlerin başında kültür ve sanat aktiviteleri yer almaktadır. Bu sebeple ders olarak da verdiğimiz kültür ve sanat etkinlikleri ders dışında da aktif olarak devam etmektedir.
RİTİM VE MÜZİK
Müzik, insanlık tarihinin en eski çağlarından bu yana hem çok etkili bir eğitim aracı hem de çok önemli bir eğitim alanıdır. Müziği seven çocuk insanı sever, toplumu sever, eşsiz bir ruh gücü ve zenginliği kazanır. Okulumuzda, okul öncesinde ritim dersleriyle başlayan müzik eğitimimiz, ilerleyen yıllarda enstrüman dersleri ile devam etmektedir. Amacımız, öğrencilerimize müzik yoluyla hayatı tanıtmaktır.
SPOR VE EGZERSİZ
Okulumuzda, diğer tüm derslerde olduğu gibi spor temelli derslerde de okul öncesinden itibaren ihtiyacı karşılayabilecek nitelikte planlanmaktadır. Sınıf kademelerine göre öğrencilerin becerilerini ortaya çıkarabilecek ortam ve imkanlar sunulmakta, ortaokula geçişle birlikte öğrencilerimiz seçtikleri spor branşı ile ilgili öğrenim görmektedirler.
OKUMA-YAZMA KÜLTÜRÜ
Dil gelişiminin en temel iki becerisi okuma ve yazmadır. Bu sebeple okuma ve yazmayı bir yaşam tarzı haline getirmek okulumuzun önceliklerindendir. Kütüphane kullanımına teşvikten her gün düzenli yapılan okuma saatlerine, yazar etkinliklerinden serbest okumaya özendirme gibi birçok destekleyici çalışma yapılmaktadır.
YEMEKHANE VE KANTİN
Güleç ABC Okullarında, öğrenci yemekhane - kantin hizmetleri sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmektedir. Aylık yemek listeleri diyetislenler tarafından hazırlanıp, okul yönetimi tarafından incelenmektedir. Öneriler doğrultusunda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra listeler kesinleştirilmekte ve velilelere sunulmaktadır.